HSB industrie

HSB industrie

BIM-Hout levert hout op maat voor aannemers en de hout verwerkende industrie. HSB scharnierkappen  en HSB wanden worden op maat gezaagd voor assemblage in de fabriek of op de bouwplaats. U kunt bij ons terecht voor het zagen van panlat tot dakspoor. Met de diverse aggregaten zoals  de 360 graden zaag en de drievoudige revolverfrees in combinatie met de overige aggregaten worden alle houtbewerkingen met digitale precisie uitgevoerd. Het digitale CNC-bewerkingscentrum heeft de capaciteit om houtlengtes van 12 meter te bewerken met een breedte van 45 cm.

Prefab kap op maat gezaagd

Hoge daksporen van CLS 38×285 voor daken met Rc-waarde 6 kunnen in één cyclus worden gezaagd, gefreesd en geboord met een perfecte passing van de HSB dakelementen.  Alle elementen worden standaard gelabeld en ook bestaat de mogelijkheid om de onderdelen direct op maat af te laten schrijven. Muurplaten t.b.v. de prefab kap kunnen direct in profiel en op maat bijgeleverd worden.

Wanneer u een geschikt 3D model aanlevert kunnen wij op korte termijn de prefab-dakelementen op maat gezaagd aanleveren. De opdrachtgever ontvangt de onderdelen voor de prefab kap geheel op maat. Het is ook mogelijk om het HSB tekenwerk door ons te laten verzorgen. U ontvangt dan bij het hout een uitgebreide assemblagetekening voor een snelle montage. 

Eiken & Douglas constructies

Naast vuren hout produceren wij met het bewerkingscentrum ook Eiken en Douglas constructies met de authentieke houtverbindingen zoals pen en gat en zwaluwstaart verbindingen. Deze verbindingen worden geheel CNC gefreesd. Bim-Hout levert complete eiken en douglas casco’s voor woningen en complete constructies geheel op maat inclusief de gewenste verbindingen en de bijhorende werktekening.

Aan de hand van een aan te leveren tekening vervaardigen wij het 3D model t.b.v. de CNC verwerking. Het is mogelijk om een IFC model te ontvangen om het 3D model op uw eigen computer vooraf geheel te bekijken.

Vraag naar onze mogelijkheden.